Det kan betale sig at skifte til nye ventilatorer fra ebmpapst – det er en historie, vi godt kan lide at fortælle. Vi bringer jævnligt nyt om cases, hvor et skift til moderne ventilations-teknologi betyder besparelser på mellem 30 og 70 procent.  Men hvor meget bliver det egentlig til i kWh, CO2 og ikke mindst kroner og ører?

Det kan du nu følge med i på ebmpapsts sparOmeter, hvor vi lige nu holder øje med de løbende besparelser på fem større ventilationsanlæg, der siden 2008 er blevet optimeret af ebmpapst. SparOmetret viser den sammenlagte besparelse i kWh. Blandt de fem cases er renoveringen af ventilationsanlæggene på Hillerød Hospital samt i Farum Midtpunkt nogen af dem, der tæller mest på sparOmetret. Men det gør ikke de andre cases uinteressante – tværtimod.

F.eks. skal den tilsyneladende beskedne besparelse, der vises for optimering i SuperBrugsen i Skælskør ses i lyset af, at målingerne kun er fra ét kølemøbel, nemlig det første der fik udskiftet standard Q-motorerne på ventilatorerne i bunden med nye iQ-motorer. Brugsuddeleren i Skælskør er gået i gang med at udskifte alle sine ventilatorer, og mange flere Coop-butikker er på vej. Den reelle årlige besparelse nærmer sig 14,5 millioner kWh.

Verdensmestre i ventilation
Hos ebmpapst er vi eksperter i effektive og intelligente ventilations-løsninger, og de fem cases er blot eksempler på ebmpapsts arbejde med optimering af ventilationsanlæg.
Vi har det mest omfattende produktprogram indenfor ventilatorer og motorer i verden, og vores ekspertise er baseret på mere end 60 års erfaring med ventilationssystemer.

Vi skaber løsninger, der er økonomiske, energibesparende og banebrydende.
Greentech er vores motto: Hvert eneste nye produkt eller applikation skal være bedre energimæssigt og miljømæssigt end de foregående – indtil videre har det resulteret i mere end 14.000 forskellige ventilatorapplikationer.

Se ebmpapst sparOmeter live

ebmpapst sparometer