EC-teknologi

ebmpapst EC-ventilatorer giver dig meget store fordele både i nye installationer og ved udskiftning fra AC til EC i eksisterende ventilationsanlæg.

Den afgørende fordel ved EC-teknologi sammenlignet med traditionel AC-teknologi ligger i den væsentligt højere virkningsgrad på op til 90% i modsætning til 20-70% med AC-motorer. Det betyder ikke blot bedre udnyttelse af energien, men også mindre tabt varme og dermed en længere levetid.

EC-teknologi
EC-ventilatorer har en væsentlig højere virkningsgrad end traditionelle AC-ventilatorer.

Energibesparelser på op til 70 %
EC-ventilatorer er konstrueret på en mere intelligent og effektiv måde end de standard AC-ventilatorer, der sidder i de fleste installationer i Danmark i dag. Det betyder, at der skal bruges mindre energi for at opnå samme resultat.
Den største del af energibesparelsen opnås i selve motoren, der bruger permanente magneter til at skabe det magnetiske felt indeni motoren og elektronisk kontrolleret jævnstrøm til at skabe rotationen. Det er funktionsmæssigt et meget mere effektivt design end den traditionelle AC-motor, hvor rotationen inden i motoren skabes af forsyningsnettets vekselstrøm.

Trinløs hastighedskontrol
Der spares også energi med den integrerede trinløse styring, der sikrer, at ventilatoren arbejder optimalt ved alle hastigheder. Det betyder, at EC-ventilatorer altid passer perfekt til den aktuelle arbejdsopgave i stedet for at køre ved en tilnærmet hastighed.
At kontrollere hastigheden på en standard AC-motor er ikke let og giver ofte problemer med både støj og ineffektivitet. EC-ventilatorer kan derimod styres og kontrolleres helt fra stilstand og til fuld hastighed uden tab af effektivitet eller forøget støjniveau.

Enkel 1:1 udskiftning fra AC til EC
ebmpapst EC-ventilatorer er konstrueret med samme dimensioner som de AC-ventilatorer, de skal erstatte. Det giver en hurtig og enkel udskiftning.Der skal sandsynligvis også bruges færre ventilatorer i installationen. For eksempel kan op til 8 forskellige AC-aksialventilatorer erstattes med blot et par GreenTech EC-aksialventilatorer, hvor der stadig opnås samme effektivitet.

Når vi taler ventilation og køling, betyder funktion, pålidelighed og sikkerhed selvfølgelig alt. Men der er ingen, der ønsker at høre på det – bogstaveligt talt.Så her kommer noget, der lyder godt: Alle applikationer, hvori der indgår EC-ventilatorer fra ebmpapst, er næsten ikke til at høre. Og det gælder over hele hastighedsområdet– også ved de laveste hastigheder, hvor AC- motorer kombineret med frekvensomformere ofte støjer kraftigt.

Fremtidssikret EC-teknologi
I kølemontren i supermarkedet, klimaanlægget i kontorbygningen og ventilationsanlægget i stalden. På hospitaler og i boliger, institutioner og industri: Overalt hvor der sidder ventilatorer, gælder det om at spare mest muligt på energien. Det er ikke kun et krav fra forbrugeren men også lovgivningen, der med nye direktiver arbejder for at begrænse energiforbrugetog beskytte klimaet. Her sætter ebmpapst et godt eksempel: Alle vores EC- ventilatorer overgår kravene i ErP 2013 og ErP 2015. Desuden kan vores ventilatorer bruges over hele verden, uanset spænding og frekvens.


EC Magasinet download

Illustreret EC-magasin på rigtigt dansk

Vi har samlet alle de gode argumenter for EC-ventilatorer i et flot illustreret og overskueligt magasin. Med EC-magasinet i hånden er du godt klædt på til at vejlede dine kunder i de omfattende fordele ved EC-ventilatorer.

Få svar på spørgsmål som:

  • Hvad er egentlig forskellen på AC og EC?
  • Hvad er den tekniske forklaring på energibesparelser helt op til 70%?
  • Hvilke fordele giver den integrerede trinløse hastighedskontrol?

EC-magasinet giver også en række eksempler på vellykkede energirenoveringer, hvor der er opnået besparelser på 50-70% ved at udskifte traditionelle AC-ventilatorer med EC.

Download EC-magasinet som PDF


Har du spørgsmål om EC?

ebmpapst var de første til at lancere EC-ventilatorer på markedet, og vi har udviklet teknologien lige siden.

Kontakt os med alle EC-relaterede spørgsmål. Vi er eksperter.

Niels Knokgård
Markedschef
Energirenovering
niels.knokgaard@dk.ebmpapst.com
Tlf.: +45 43 23 11 35
Mobil: +45 40 25 55 71

Henrik Dahl Thomsen
Produktchef Ventilatorer
OEM & Projekter
henrik.thomsen@dk.ebmpapst.com
Tlf.: +45 43 23 11 33
Mobil: +45 40 50 72 88