Ventilation til landbrug

Højteknologi og landbrug? Dette synes at gå imod idéen om den idylliske lille gård. Men moderne landmænd bruger satellitnavigation til deres traktorer, de producerer mælk med fuldt automatiserede malkemaskiner, de opdrætter svin ved hjælp af elektronisk ægløsningsovervågning, og de installerer vedligeholdelsesfri og energieffektiv ventilation og aircondition i deres driftsbygninger og stalde. Sidstnævnte hjælper ikke kun med at holde deres dyr sunde, det sparer også penge og hjælper miljøet.

 


Ventilation til dyreproduktion

 

Med ebmpapst EC-ventilatorer er det nemt og effektivt at kontrollere temperaturen i staldene. Temperaturen i en stald eller i en driftsbygning varierer i løbet af dagen. Optimal ventilation af stalden eller driftsbygningen er meget vigtigt, for at kompensere for disse temperaturvariationer, samt for at opretholde dyrenes sundhed. Dette er ikke noget problem med hastighedsstyringen i ​ebmpapsts ​EC-ventilatorer.

Hastighedsreduktion kan bruges til at justere luftmængden, i forhold til hvad der er behov for på et givent tidspunkt. Ved høje udetemperaturer, i løbet af dagen, arbejder ventilatorene på fuld styrke. Når det er nat, og der er brug for en mindre luftmængde, skruer alle ventilatorene ned for styrken. Ved vedvarende hastighedsjustering og høj effektivitet, tilpasser GreenTech EC-ventilatorerne sig bedre det miljø de bliver anvendt i, og giver derfor betydelige reduktioner i strømforbrug og støj. Det giver også ventilatorene en betydeligt længere levetid.

Ventilation til dyre produktion

 


Ventilation til drivhuse

 

Planter stiller særlige krav til drivhusventilation. Zoner med for høj eller for lav temperatur er ligeså uønsket, som zoner med for lav eller for høj luftfugtighed. Luftforsyning og permeation er vigtige faktorer for plantevækst og kan styres præcist med aksiale ventilatorer fra ebmpapst.

En god høst har brug for tilsvarende forhold, det er lige så vigtigt udendørs som det er i drivhuse, hvor luftforsyning og permeation er særligt kritiske. Det er præcis hvad de alsidige, kraftfulde og særligt robuste aksial ventilatorer fra ebmpapst leverer.
Med deres fleksibilitet kan de tilpasses behovene for et drivhus’ plantebestand, hvilket giver optimeret luftbevægelse og ensartet cirkulation hele vejen igennem. De hjælper også med at holde fugtighed og temperaturer på ideelle niveauer, hvilket muliggør vedvarende og kraftig vækst – og takket været moderne EC-teknologi, gør de det på en særdeles effektiv måde.

Ventilation til drivhuse

 


Ventilation til lagerfaciliteter

 

ebmpapst leverer også ventilationsløsninger til opbevaring af frugter og grøntsager.

Æblelagre er et godt eksempel på en særlig kompleks ventilationsløsning da æblerne opbevares tæt ved frysepunktet for at holde dem friske. Her må temperaturen maksimalt svinge med én grad. Udover det indsprøjtes CO2 i luften, hvilket forhindrer at frugterne rådner.

Til sådan en opgave er ebmpapst’ HyBlade aksial ventilatorer idéelle.

Ventilation til varehuse

Få meget mere at vide om vores aksial ventilatorer her:

Kontakt Niels Knokgård

 

Kontakt os alle hverdage 8-16.30
Tlf.: +4543231135
Mail: niels.knokgaard@dk.ebmpapst.com

ebmpapst.com

Få hurtigt svar fra vores konsulenter. Udfyld formularen og de kontakter dig.