ebm-papst i samarbejde med Walter Roller GmbH

Tiden er knap og der er masser at gøre: Walter Roller GmbH var under meget pres for at levere klimaanlæggene til offshore-transformator-platformen BorWin gamma.

Kufferterne er pakket. Rainer Ehrhardt og hans kolleger venter bare på meddelelsen til at rejse til Dubai for at idriftsætte deres klimaanlæg, da projekter som dette ofte kræver yderligere assistance. Men opkaldet kom aldrig. ”Den kvalitet, vi leverede, var bare for høj,” forklarer Ehrhardt og kæmper for at afstå fra at grine. ”Vores systemer fungerede fra der blev trykket på start’”. Ehrhardt er salgsingeniør hos Walter Roller GmbH. Med udgangspunkt i Bremen, servicerer han maritime kontrakter for virksomheden med base i Gerlingen nær Stuttgart.

 


En bikube af aktivitet på stedet

Historien med projektet i Dubai var en meget speciel en af slagsen. På Dry Dock World skibsværftet, tårnede BorWin gamma transformator-platformen, fra netværksoperatøren TenneT, sig op i den blå arabiske himmel. Dets destination: Hohe See og Global Tech I vindmølleparken, omkring 100 kilometer fra kysten af ​​øen Borkum i Nordsøen. I efteråret 2018 efter færdiggørelse, foretog den 18.000 ton gule kolossus sin 12.000 kilometer rejse ombord på et transportskib. 164 Roller airconditionanlæg er installeret i off-shore platformen. De er monteret i fællesarealer, som kantine eller kontrolrum, såvel som i tekniske funktionsområder, såsom transformerrum. Ordren gav Roller, med sine 110 ansatte og hovedkontor i Gerlingen, Tyskland, ganske travlt. ”Alle enhederne til projektet var one-off produkter,” siger administrerende direktør Wolfgang Krenn. ”At fremstille dette antal på relativt kort tid – det var en bikube af aktivitet i arbejdet her.” Men det var ikke kun den korte tidsperiode mellem ordren og leveringen til Hamborg havn, der var udfordrende – de tekniske, geografiske og administrative krav var også specielle.

 

ebm-papst BorWin gamma


Kobber, ikke aluminium

Da saltindholdet i havluften er ekstremt højt, korroderer de almindelige aluminiumsribber i klimaanlæg hurtigere. Derfor brugte Walter Roller GmbH ribber lavet af kobber til varmevekslerne. Dette gjorde enhederne cirka en tredjedel tungere. ”Dette gør ingen forskel for mindre enheder,” forklarer udviklingschef Ingo Raisch. ”Men til store luftkølere var vi nødt til at anvende forstærkede beslag.”

„Hvis der er noget der ikke fungerer i kølerummet hos din lokale bager, komme du bare forbi og ordner problemet. Det er naturligvis en del vanskeligere med dette projekt.” – Rainer Ehrhardt, Salgsingeniør i Walter Roller

ebm-papst kobber ribber aluminium

 


Pålidelighed leveret af ebm-papst

Fra en vægt på 25 kg. og op var det nødvendigt med specielle løfte-anordninger, såkaldte løfteøjer. ”Vi monterede hver enkelt enhed til en kran for at teste, om de fungerede – siden da ved alle her i produktionen, hvad løfteøjer er.”

Indersiden af ​​enheden skal også klare salt, så både koldt vand og saltvand kan bruges til afkøling. Luftkølerne skal også være i stand til at varme luften op. Dette skyldes, at der er risiko for, at der dannes kondens i lokalerne om bord på platformen på dage, hvor vindkraftanlæggets møller står stille. Da der er masser af elektricitet til rådighed, blev der valgt elektrisk opvarmning. ”For os var dette en ny ting, som også var ret vanskelig at realisere,” siger Raisch og ser tilbage. Desuden måtte det sikres, at enhedernes overflade ikke overskred en bestemt temperatur. ”Under vores test tog det nogle gange timer, før varmeelementet havde bragt enheden op på den kritiske temperatur – og vi havde identificeret det varmeste punkt på enheden.”

Enhedernes design blev endeligt færdiggjort i Gerlingen. I en uge vurderede et stort internationalt team ydeevne og lydmålinger på de enkelte enhedstyper. ”Dette fungerede kun, fordi et lille produktionsområde var i færd med at blive ombygget på det tidspunkt og derfor var tomt,” forklarer administrerende direktør Krenn. Testene fokuserede på holdbarhed.

Dette krævede også det højeste niveau af pålidelighed fra ventilatorerne i enhederne. Dette niveau leveres af ebm-papst-centrifugalventilatorer i de ti store klimaanlæg og af de aksiale ventilatorer i de højtydende luftkølere. I deres motorer bruges for eksempel særligt robuste lejer.

Foruden den høje kvalitet, når det gjaldt teknologi og produktion, spillede en tredje faktor en afgørende rolle for, at projektet gik så godt: den detaljerede dokumentation. ”Vi havde allerede løst mange dokumentations-problemer, og kommissionerings-problemer på forhånd med ebm-papst,” forklarer Krenn. ”Dette er grunden til, at vi ikke har haft nogen forespørgsler og problemer indtil videre.”


 

 

ebm-papst BorWin gamma