Bedre sammen: til luftfiltersystemet på rekordtid

Amerikanske filtreringseksperter fra MANN + HUMMEL datterselskab Tri-Dim slog sig sammen med ebmpapst’s ventilationsspecialister i kampen mod Covid-19. På rekordtid udviklede de det bærbare Tri-Kleen 500UV vakuumluftfiltersystem.


Kvaliteten af ​​indendørs-luft er blevet stadig vigtigere siden Covid-19. Alligevel har stigningen i coronavirusinfektioner betydet, at efterspørgslen efter løsninger, der muliggør effektiv og vigtigst af alt, fleksibel luftfiltrering, er vokset endnu hurtigere. Nilesh Tharval, leder af avanceret teknologi hos Mann + Hummel USA rapporterer: “Da den første bølge af coronavirus nåede USA, modtog Tri-Dim adskillige forespørgsler fra hospitaler, sundhedsmyndigheder og medicinsk praksis over hele landet. Vi vidste, at vi hurtigt skulle levere et rigtig godt produkt. ”


Ingen chance for virussen

Kerneideen: Et bærbart luftfiltersystem, der genererer et undertryk i lukkede behandlings- eller undersøgelsesrum for at forhindre, at luft, der er forurenet med vira, strømmer ind i tilstødende rum. Tri-Dim Filter Corporation har sin egen filtreringsekspertise internt, og med omkring 800 ansatte er Tri-Dim et af de største luftfiltreringsfirmaer i Nordamerika med hovedkontor i Louisa, Virginia.

Tri-Dim tilbyder en omfattende portefølje af produkter og tjenester til opvarmning og klimaanlæg. Disse omfatter luft- og væskefiltrering, varme- og klimaanlæg, filtrering af ren-rum, luftrensningssystemer, gasfiltrering og løsninger til måling og forbedring af den indenddørs luftkvalitet. Tri-Dim har været et datterselskab af MANN + HUMMEL Group siden 2018.

covid ebmpapst luftfiltrering

MANN + Hummel og ebmpapst i kapløb mod tiden

De tyske moderselskaber hjalp med at finde en passende partner til den krævede ventilator. Mark Pierce, vicepræsident Sales & Marketing hos ebmpapst, Farmington, USA, forklarer: “De tyske virksomheder MANN + HUMMEL- og ebmpapst havde allerede forretningsforbindelser. RadiCal centrifugalventilatoren var allerede blevet brugt i andre MANN + HUMMEL produkter. Derfor var de opmærksomme på specifikationerne, og Tri-Dim ønskede at anvende præcist denne ventilator. ”

En lørdag i marts mødtes seniorledelsen fra både MANN + HUMMEL og ebmpapst USA for første gang på en konferencesamtale for at diskutere udfordringen og muligheden for dem. Ud over ventilatoren blev ebmpapst også bedt om at levere ventilatorhuset til Tri-Kleen 500 UV. Den snævre tidsramme, der blev givet af MANN + HUMMEL, var nødvendig. ebmpapst’s team gjorde en stor indsats ved at bruge overarbejde og weekender for at levere


Perfekt interaktion mellem filter og ventilator

Kernekomponenterne i luftrensningssystemet er et MERV 9-forfilter og et cylindrisk HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air). Med hjælp fra et mikroglasmedium garanterer dette højtydende filter, at 99,97 procent af alle partikler op til 0,3 µm i størrelse udskilles fra luften.

Effekten af ​​filtrering forstærkes ved at kombinere HEPA-filteret med en UV-lampe, hvis lys ødelægger bakterier og vira.

covid ebmpapst hummel mann luftfiltrering

 

RadiCal fra ebmpapst genererer luftstrømmen til det krævede lufttryk i behandlingsrummet. Tri-Kleen-enheden har tre hastighedsindstillinger og kan betjenes i “stille tilstand”. Der kan forbindes en fleksibel kanal, som systemet bruger til at afkaste en højere luftmængde ud af rummet, end der føres ind i det.

Den negative trykforskel, der er resultatet af dette, betyder, at forurenet luft ikke kan slippe ud af rummet. Både indsugning og udsugningsluft passerer gennem filtersystemet.


Fleksibelt og mobilt luftfilter

Først måtte pladeproducenter på ebmpapst fabrik i Farmington fremstille Tri-Kleen 500UV-huset ved at prøve sig frem. Mark Pierce forklarer: ”Vi samarbejdede med Tri-Dim for første gang. Vi var nødt til at etablere processer først. Vi fik produceret og frigivet CAD-tegninger, og på trods af det enorme tidspres lykkedes det os hurtigt at levere det, der var nødvendigt, fordi alle de involverede arbejdede hånd i hånd. ”

Nilesh Tharval er tilfreds: ”I mellemtiden har vi solgt næsten 1.000 enheder af luftfiltersystemet. Mere følger i løbet af året. Feedback fra vores kunder har været helt positiv. ”

Tri-Kleen 500UV er i øjeblikket kun tilgængelig på det amerikanske marked, men der har været indledende forespørgsler fra Europa, forklarer Mark Pierce. “Vi forbereder os på at producere 230 volt modeller med Tri-Dim.”


 

covid ebmpapst hummel mann luftfiltrering