Mulfingen, 23. oktober 2020

Det var et øjeblik med stor stolthed og enorm glæde, da Gerhard Sturm, grundlægger og æresformand for bestyrelsen, hans søn Ralf Sturm, partner og medlem af bestyrelsen sammen med Stefan Brandl, administrerende direktør ebm-papst Group, blev tildelt den prestigefyldte “EY Entrepreneur Of The Year ™” i kategorien “Etablerede virksomheder”. For 24. gang anerkender revisions- og konsulentfirmaet EY de bedste ejerstyrede små og mellemstore virksomheder i Tyskland. Ved at vinde denne pris repræsenterer ebm-papst Tyskland ved ”Årets verdensentreprenør” næste år i Monte Carlo.

 


Stefan Brandl, bestyrelsesformand: “Vi accepterer denne prestigefyldte udmærkelse på vegne af alle vores medarbejdere i hele ebm-papst-koncernen – det er trods alt deres enorme engagement og entusiasme, der driver vores virksomhed og hjælper os med at komme det ekstra skridt foran hver eneste dag. Stor tak til vores grundlægger Gerhard Sturm, der med sin iværksætterånd og drivkraft i de årtier, han var ved roret, gjorde virksomheden til, hvad den er i dag. Hans værdier er indgraveret og indlejret i virksomhedens ebm-papst-kultur og ånd. ”

”Vi sætter stor pris på denne ære, for en sådan pris er et positivt og velkomment signal i disse ustabile tider”, siger Ralf Sturm, partner og medlem af bestyrelsen. ”Når vi lever af vores medarbejderes innovative styrker, har vores medarbejderes trivsel højeste prioritet, og vi gør alt, hvad vi kan, med hensyn til forholdsregler og hygiejnebestemmelser for at sikre, at deres velbefindende ikke kompromitteres på nogen måde.”

I år kom 19 virksomheder i finalen. Et uafhængigt panel nominerede iværksættere til prisen “EY Entrepreneur Of The Year 2020”. De vigtigste kriterier var iværksætteri, innovative styrke og personligt engagement.


Hartmut Jenner, CEO hos Kärcher, brugte sin tale til at rose ebm-papst for den vellykkede udvikling af virksomheden. I hver husstand i dag kan mere end 20 produkter fra den globale leder inden for ventilatorer og motorer, findes skjult væk i apparater og installationer, sagde Jenner. Og ebm-papst er til stede, uanset hvor luft skal flyttes intelligent og stille, motorer skal køres nøjagtigt, varme eller køle-systemer skal betjenes med maksimal effektivitet, eller elektronik skal afkøles. Det perfekte samspil mellem motor, aerodynamik og elektronik er, hvad alt det tekniske arbejde er fokuseret på. Med en portefølje på mere end 20.000 aktive produkter tilbyder virksomheden en løsning til praktisk talt alle applikationer inden for ventilation og drevteknik. Jenner fortsatte med at sige, at det, vi nu kender som ebm-papst Group, startede i 1963 som ebm (Elektrobau Mulfingen GmbH & Co. KG), hvor Gerhard Sturm og Heinz Ziehl slog sig sammen for at grundlægge et firma, der udelukkende fokuserede på at producere små eksterne- rotormotorer. Den nuværende portefølje omfatter løsninger til forskellige industrier, såsom ventilation, klimaanlæg og køling, opvarmning, bilindustrien, maskinteknik, informationsteknologi, catering / husholdningsapparater, intralogistik samt medicinsk teknik.

I mange årtier har ebm-papst været stærkt engageret i, og resolut fremmet bæredygtighed, så hvert nyt produkt, virksomheden udvikler, er bedre end sin forgænger både mht. bæredygtig produktion og funktion samt økonomi.

For fremtiden forfølger virksomheden dette initiativ med deres “GreenIntelligence” -mærke, der står for nye løsninger, der kombinerer top energieffektivitet med fordelene ved digital integration.

Som Jenner konkluderede, skyldes vinderens succes helt klart et meget motiveret team og en virksomhedskultur, der inspirerer og motiverer alle medarbejdere. I overensstemmelse med denne virksomhedskultur tilbyder ebm-papst derfor fleksible arbejdstidsordninger, programmer for ældre medarbejdere og ordninger, der gør det lettere for personalet at afbalancere deres familie- og ansættelsesansvar. Gerhard Sturm, grundlægger af ebm-papst Group, udtrykte sin inderlige taknemmelighed, da han modtog prisen. Han havde, sagde han, altid set sig selv som en coach mere end som en iværksætter.

Programmet “Årets iværksætter” blev lanceret af EY i USA i 1986. Siden da er konkurrencen etableret i 60 lande og betragtes som en af ​​de mest berømte og prestigefyldte iværksætterpriser på verdensplan. I Tyskland blev konkurrencen afholdt for 24. gang i år og har altid været støttet af kendte virksomheder og medier.