Problem: Dannelse af lufthvirvler på grund af asymmetrisk luftindtag. Det giver støj!
Løsning: FlowGrid luftindtags-gitter reducerer støjen ved at fjerne forstyrrelser i den indstrømmende luft. Det nye FlowGrid fra ebmpapst er innovativ lyddæmpning til ventilatorer for køling, ventilation og klimaanlæg. De første modeller vil være tilgængelige i foråret 2014.

Når luftstrømmen ind i en ventilator bliver forstyrret, stiger støjniveauet. Det gælder især installationer med asymmetrisk luftindtag, altså hvor der er forhindringer tæt på indsugningen, der medfører megen turbulens. Hvis luftstrømmen ikke er helt ensartet fordelt over indsugningen, udvikles såkaldte vortex-strenge, stående roterende luftformationer, der kolliderer direkte med de roterende ventilatorblade og hermed genererer uønsket støj – også kaldet blade-passing støj.

Idet vores kunder ofte ikke kan indbygge vores ventilatorer ideelt, oplever de fleste dette problem i deres applikationer. Med en løsning af dette i tankerne har vi udviklet det særlige FlowGrid luftindtags-gitter, som har en udglattende effekt på den indstrømmende luft. Opståede vortex-strenge bliver delt, når de rammer gitteret og betydeligt svækket, når de strømmer igennem det. Med andre ord, vores nye FlowGrid reducerer støjfrembringende forstyrrelser, hvilket resulterer i et fald i lydtryk over hele frekvensområdet, dog med den væsentligste reduktion i det lavfrekvente blade-passing frekvens-område, som også er det sværeste at håndtere med egentlige lyddæmpere.

Til alle ventilatorer – uden tab
Luftindløbsgitteret FlowGrid kan anvendes med samme gavmilde effekt på både aksialventilatorer og ventilatorer med bagudkrummede ventilatorhul og tilmed helt uden at påvirke ventilatorens ydelse eller virkningsgrad.

Anvendes luftindløbs-gitteret til en kondensator med aksialventilator, er det for eksempel muligt at reducere støjniveauet med 3,9 dB(A) generelt, og i blade-passing frekvensområdet med hele 16 dB(A). Der er således betydeligt mindre behov for lydisolering og støjbeskyttelse, og de gældende standarder kan lettere opfyldes.

En anden måde at forbedre lydniveauet er at kombinere luftindløbsgitteret FlowGrid med ebmpapst AxiTop diffusor på afgangssiden. Dette både øger energieffektiviteten og reducerer støj yderligere – især i mellemste frekvensområde. Luftindløb-gitteret FlowGrid er lavet af hårdt kompositmateriale og er tilgængelig op til Brandklasse UL94- 5VA standard. Udover kondensatorer er FlowGrid også velegnet til decentrale ventilationsanlæg, større luftbehandlingscentraler, samt luftrensere og varmepumper.

Det varer ikke længe, før vi kan tilbyde FlowGrid med støjreduktion i det lavfrekvente område. FlowGrid er patenteret teknologi fra ebmpapst, der forbedrer din applikation, du kan allerede nu kontakte os for yderligere information og evt. vareprøver.

FlowGrid fjerner støjen