K4-drev fra ebm-papst til brug i medicinalindustrien


Eksterne rotormotrer med integreret kontrolelektronik

Den børsteløse VDC-49.15-K4 ekstern rotormotor fra ebm-papst har både fremragende effektdensitet og kompakte dimensioner. Rotormotoren har en en integreret hastigheds-, drejningsmoments- og positionskontrols-funktion. Drevsystemet er udstyret med komplet integreret K4-betjenings- og kontrol-elektronik. Kombineret med PerformaxPlus 63 planetgear kan det bruges i bla. håndterings-applikationer, operationsborde og pumpesystemer.

Interne rotormotorer til rehabiliterings-applikationer

De børsteløse, elektronisk kommuterede interne rotormotorer opnår ekstrem jævn drift og lang levetid. K1-modulet er dimensioneret til drift med ekstern kontrolelektronik der registrere rotorpositionen med Hall-sensorer. For eksempel kan man i kombination med Performax 42 planetgear bruge ECI-42.40-K1 drevet til knæudstyr, der bruges i rehabilitering.

At kommer derhen hurtigere

I det modulære system er både standard og high-runners tilgængelige. High runners er klar til forsendelse inden for 48 timer, til hurtige testformål. På denne måde kan ingeniører modtage et ebm-papst drev, installere det og teste det på kort tid og de kan derfor komme hurtigt videre med deres udviklingsarbejde.

Centrifugale ventilatorer til åndedræt-understøttelse

Patienter der lider af søvnapnø kan oplevede verjtrækningsafbrydelser mens de sover. Masken transporterer luft (ilt) ind i lungerne med regelmæssige intervaller. Systematisk kontrol af hoved- og luftmængde understøtter kroppens egen åndedrætsrefleks, som kræver et særligt højt tryk. Ved starten af verjtrækningssekvensen er et højt niveau af tryk påkrævet og niveauet er lavt ved slutningen af sekvensen. Dette betyder tryk-udsving mellem 400 Pa og 2.000 Pa. RV45 centrifugalventilator fra ebm-papst blev specielt udviklet til disse krav. Ventilatorens ekstreme regulerings-dynamiske egenskaber gør det muligt for den at håndtere trykudsving indenfor 200 ms og med 410 l/min med en trykforøgelse på over 5.000 Pa. Ventilatoren leverer den tekniske support, der er krævet for en forfriskende nattesøvn – udover det er ventilatoren ekstremt stille for at tilsikre uafbrudt søvn.


Men det er ikke alt

Ovenstående funktionsbeskrivelse givet et godt indblik i K4 drevets mange muligheder, men det er langt fra alt – se blot denne video fra ebm-papst: