Ny kompakt RadiCal til køling af datacentre

 

Der er ingen ende i sigte for væksten af datacentre. Teknologier som 5G, mobilt internet, cloud computing og TV over internet giver os en stadigt voksende datamængde og kræver stadig højere kapacitet. Datacentre er imidlertid også blevet store energiforbrugere som følge heraf. I lyset af den løbende efterspørgsel efter endnu større beregnings og lagrings-evne er der derfor vigtigt at investere i energieffektive ventilatorer til de tilhørende kølesystemer. Moderne EC-teknologi kan yde et væsentligt bidrag til at reducere det nuværende forbrug, hvilket medvirker til at redde miljøet og sænke operatørens omkostninger i processen.

ebmpapst ventilation datacentre

 

 

 

 

 

 

 


I disse dage bliver der oprettet flere og flere datacentre for at kunne følge med den høje efterspørgsel på både lagerplads og computerkrraft. I disse datacentre bliver der produceret så meget varme, at omkring halvdelen af den krævede energi bruges udelukkende på køling af hardware.

 

Maksimal effektivitet:

Hvert nyt produkt ebm-papst udvikler skal være økonomisk og økologisk overlegent i forhold til sin forgænger. I tråd med denne filosofi har den nye RadiCal sublim virkningsgrad og er også optimeret til miljøkompatabilitet, idet den har en lang levetid og kan genanvendes.

Den nye RadiCals strømforbrug ved samme luftstrøm viser, at den nye impeller gør ventilation langt mere effektiv. For at vise forholdet mellem den nye RadiCal og den gamle, har vi kørt 3 RadiCal side om side, både den nye og den gamle.
Den nye blev målt. Resultal: En reduktion i strømforbruget på mere end 10%.

 

 

 

 

 

 

 

 

RadiCal – centrifugalventilator med EC-motor:

Den nye RadiCal model har betydeligt højere luftydelse samtidig med, at de eksisterende dimensioner bevares. Det specielle impeller design muliggør også et væsentligt højere volumenflow og en yderligere stigning i effekt densiteten.

Lavere støj:

Takket være lavere strømningstab i impelleren, lavere turbulens og mindre laminær grænselags-adskillelse har ventilatoren også mere behagelige støjegenskaber.


 

Stabile forhold beskytter værdifulde data:

Data er det nye guld og såkaldte præcisions klimaanlægs enheder bruges til at afkøle serverne. I data- og network control-centre holder disse enheder temperaturen konstant og opretholder optimal luftfordeling og luftfugtighed. En uundværlig del af ethvert præcisions klima-anlæg er ebm-papst’s RadiCal centrifugalventilator. Denne ventilator er specielt optimeret til at sikre, at luften transporteres effektivt gennem de server-enheder der er i kontinuerlig drift. Med den samme kompakte størrelse som den tidligere RadiCal ventilator, giver den en betydeligt højere luftydelse, hvilket muliggør optimal udnyttelse af den begrænsede plads der er til rådighed i præcision klimaanlæg – med betydeligt bedre effektivitet og akustik.


Kontakt vores afdeling for energirenovering hvis du har yderligere spørgsmål

 

Jens Hedegaard
Energirenovering
jens.hedegaard@dk.ebmpapst.com
Tlf.: +45 43 23 11 34

Kontakt Jens Hedegaard

Niels Knokgård
Energirenovering
niels.knokgaard@dk.ebmpapst.com
Tlf.: +45 43 23 11 35

Kontakt Niels Knokgård

 

ebmpapst ventilation datacentre