Varmeteknologiproducenten KD Navien ønskede at udvikle en kondenserende kedel, der kunne fungere pålideligt, selv under de mest ugunstige forhold. Med teknologi fra ebm-papst har de nået deres mål.

Virksomheden Kyung Dong Navien, eller bare KD Navien, er på mange måder nummer et i sin branche. Opvarmningsteknologiselskabet, der har hovedkontor i Seoul, blev grundlagt i 1978 og var den første producent, der udviklede og producerede kondenserende gasfyr i Asien. Nu er det den bedst sælgende producent af kedler i Korea, hvad angår både indenlandsk og internationalt salg. Derudover har KD Navien flest patenter ud af alle virksomheder i denne sektor i landet og har det største forsknings- og udviklingsteam. De tager også føringen med hensyn til grønne teknologier. Med alt dette i tankerne har KD Navien al mulig grund til at se optimistisk på fremtiden. Især da regeringen, ligesom i mange andre lande, har sat sig det mål at gøre Korea klimaneutral fra 2050. Derfor har der siden 2020 kun været tilladt at bruge miljømæssigt skånsomme kondenserende kedler til geninstallation. Dette er også gode nyheder for den koreanske markedsleder KD Navien, der nu kan håbe på endnu større efterspørgsel.


Blæsere til alle ekstremer

Virksomheden blev en succes ved at fremstille kedler til private husstande. For at komme ind på nye markeder besluttede KD Navien også at ekspandere til den kommercielle sektor. Skoler, fitnesscentre, små virksomheder og store boligkomplekser kræver også alle varme fra effektive enheder.

Så ingeniørerne fik travlt med at udvikle en kedel til effektområdet på op til 120 kilowatt. Den skal også fungere pålideligt under barske forhold – med andre ord, det skal kunne klare ekstrem kulde, store højder og spændingsudsving i nettet, så den også er egnet til eksport til Kina, Rusland og USA. En del producenter mangler stadig en blæser til gas/luft-systemet, der er egnet til disse forhold.

Normalt insisterer KD Navien på, at alle komponenterne skal produceres internt. Men i betragtning af de lavere batchstørrelser i dette effektområde i forhold til kedlerne i den private sektor, tog udviklerne en anden tilgang ved denne lejlighed og besluttede at arbejde med ebm-papst.

ebmpapst condenser boiler
– Med NFB-C kondenskedlen har KD Navien udviklet en enhed, der fungerer effektivt og pålideligt, selv under ugunstige forhold. (Foto | KD Navien)


Dobbelt testet holder bedre

Dette fungerede godt for Kun Sub Lee. Den administrerende direktør for det koreanske datterselskab af ebm-papst, der længe har forsøgt at gå i samarbejde med Koreas kedelproducent nummer et. Nu var hans chance endelig kommet: ”Med RG 148 blæser-platformen havde vi det helt rigtige produkt til applikationen. Og vi havde allerede et UL-certifikat, hvilket er vigtigt for det amerikanske marked. ” Hermed var en stor hindring for eksport til USA allerede blevet ryddet. Selvom blæseren allerede havde vist sig overbevisende i praksis gang på gang, ville ingeniørerne hos den koreanske producent lære den nærmere at kende. Derfor udsatte de komponenten igen for test, herunder temperatur-, fugtigheds- og vibrationstest, som ebm-papst allerede havde udført som standard. Det er perfektion, der har gjort KD Navien succesfuld, og det betyder ikke at overlade noget til tilfældighederne. RG 148 levede op til sit løfte, så Lee vandt kontrakten.

Da Rusland sammen med Kina og USA er et vigtigt marked for kedler, ændrede ebm-papst elektronikken til at gøre dem mindre modtagelige for ustabilitet. Lee forklarer: “Elnettene er meget mindre stabile end i eksempelvis Europa eller Nordamerika, men dette må ikke forringe ventilatorens pålidelighed.

Kedlen er nu på markedet under serienavnet NFB-C. Hvis der kræves en højere varmeeffekt, kan flere enheder tilsluttes i kaskadetilstand. Indtil nu har blæseren i kedlen fungeret godt i praksis uden problemer. KD Navien planlægger derfor også at bruge ebm-papsts produkter igen til den næsthøjeste ydelsesklasse.


kd navien ebmpapst condenser boiler

– KD Navien er nr. 1 blandt Koreas producenter af varmeteknologi og har udviklet Asiens første gaskondenserende kedel. (Foto | KD Navien)


 

 

ebmpapst condenser boiler