Dr. Klaus Geißdörfer bliver ny administrerende direktør for ebmpapst-gruppen

Thomas Wagner genindtræder som planlagt som COO

Med virkning fra den 1. november 2021 bliver Dr. Klaus Geißdörfer (47) Chief Executive Officer, samt formand for koncerndirektionen for ebm-papst Group med hovedkvarter i Mulfingen (Baden-Württemberg). Den teknologiske leder for ventilatorer og motorer (EUR 2.129 mia. i salg/15.000 ansatte) byder en leder med virksomheds- og transformationserfaring velkommen til med succes at videreudvikle familievirksomheden med en fremtidsorienteret tilgang og introducere den næste generation af ledelse.

Thomas Wagner (62) tiltræder igen som på forhånd planlagt suppleant efter i i en overgangsperiode at have ledet virksomheden. Han vil støtte Dr. Geißdörfer i hans introduktion og yde aktiv støtte til den igangværende strategi og transformationsproces i hans rolle som COO.

Dr. Klaus Geißdörfer har mange års international erfaring i toplederstillinger hos fremtrædende virksomheder. Senest var han administrerende direktør hos ONE LOGIC, en førende virksomhed inden for datavidenskab og kunstig intelligens. Fra 2016 til 2020 var han ansvarlig for den globale industrielle del af teknologivirksomheden ZF Friedrichshafen AG som leder af divisionen for industriel teknologi. Inden da arbejdede Geißdörfer i forskellige lederstillinger for bil- og industrileverandøren Schaeffler i over 13 år, herunder som bestyrelsesmedlem og som formand for divisionen industrielle applikationer.

Med Dr. Geißdörfer introduceres et generationsskifte i toppen af ​​virksomheden og ønsket om at bruge hans ekspertise til fortsat at drive digitaliserings- og globaliseringsprocessen fremad.

 


Dr. Luger Laufenberg, formand for Advisory Board, siger:

Med Dr. Klaus Geißdörfer bringer vi en erfaren leder med et stærkt teknologisk fokus ind i koncernen.

Han er ekspert i digitalisering og globalisering. Begge disse emner er relevante for ebm-papsts fremtid. Han vil lede virksomheden bæredygtigt og guide den til fortsat succes i fremtiden. Aktionærerne, Advisory Board og Group Executive Board ønsker Dr. Klaus Geißdörfer meget held og lykke med sine banebrydende opgaver.

Thomas Wagner har været en central søjle i koncernens øverste ledelse i 37 år. Vi er yderst taknemmelige for, at han som planlagt ledede virksomheden i tiden under udvælgelsesprocessen og fortsætter med at arbejde for ebm-papst som COO og stedfortræder.”

Thomas Wagner, fremtidig stedfortræder og COO, siger:

“På grund af min alder var jeg meget glad for at støtte planen om at påtage mig direktør-rollen i mellemtiden, indtil der var fundet en efterfølger for de kommende år. Dette gav det nødvendige spillerum til at give virksomheden et stærkt lederskab. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Dr. Geißdörfer, en ekstremt erfaren leder på vores fremtidige områder.

 

Dr. Klaus Geißdörfer, udpeget administrerende direktør, siger: “ebm-papst er en virksomhed baseret på mennesker og værdier. Som en teknologisk leder har den et fremragende ry rundt om i verden.

Med ebm-papst neo som digitaliseringsopstart og med sin “lokale for lokale” internationaliseringsstrategi er ebm-papst midt i en transformationsproces. Jeg ser frem til mit spændende job som administrerende direktør, som vil involvere aktivt at lede ebm-papst koncernen ind i fremtiden sammen med Advisory Board, ledelse og alle medarbejdere og tackle kommende udfordringer.”


Dr. Klaus Geißdörfers CV

Dr. Klaus Geißdörfer studerede kemiteknik med vægt på procesteknologi ved Friedrich-Alexander Universitetet Erlangen-Nürnberg og afsluttede sin doktorgrad ved EBS om “Total Cost of Ownership”.

Efter at have afsluttet sin Masters of Business Administration ved INSEAD i Fontainebleau og arbejdet for Siemens AG og Parsytec, blev Dr. Klaus Geißdörfer assistent for Chief Executive Officer for Schaeffler Group i 2002. Han arbejdede for bil- og industrileverandøren Schaeffler i forskellige ledelser. stillinger i over 13 år, herunder som medlem af industriledelsen. I 2016 flyttede Geißdörfer til ZF Friedrichshafen AG i Passau og var ansvarlig for teknologivirksomhedens globale industrielle arm som leder af divisionen industriel teknologi.

I 2021 blev han administrerende direktør for ONE LOGIC, en førende virksomhed inden for datavidenskab og kunstig intelligens, hvor han senest gennemførte serie B-finansieringsrunden og fortsat sidder i Advisory Board.