ebmpapst har udviklet den optimale løsning til beboelsesejendomme, hvor der stilles stadig strengere effektivitetskrav til ​​ventilationsudstyr. Den nye RadiCal-blæser med det spiralformede hus har en højere effektivitet, bedre muligheder for styring og er også mere støjsvag end branchens standard.

RadiCal scroll til boliger
Den nye blæser med det karakteristiske aerodynamisk optimerede hus, her vist med FlowGrid.

Både i nye og renoverede bygninger er der behov for specialventilatorer, der styrer både indblæsning og udsugning til og fra boligens rum. Indtil nu har man oftest brugt ventilatorer med fremadrettede skovlhjul til små centrale boligventilationsaggregater med varmegenvinding.

Der er gennem de sidste år sket et skifte af denne teknologi til ebmpapsts gennemprøvede radialventilator RadiCal med fritblæsende bagudbøjede hjul, der leverer væsentligt bedre resultater både med hensyn til effektivitet og støjemission. Nu har ebmpapst så kombineret sin RadiCal med et aerodynamisk optimeret spiralformet hus specielt til centralventilation i boliger.

Flere fordele i praksis
Den sneglehus-formede blæser har med sin runde udblæsningsåbning direkte forbindelse til kanalerne på ventilationsaggregatets udløb og reducerer de sædvanlige tab grundet flowforhold, så trykprofilen bibeholdes, og effektiviteten stiger med op til 34% i forhold til lignende blæsere. Desuden er støjniveauet reduceret med 3,5 dB (A), hvilket er bekræftet i talrige tests.

Den støj, der kan opstå under drift og ikke er særlig populær i beboelsesområder kan også reduceres. Det valgfri FlowGrid gitter kan monteres på indsugningssiden og minimere ubehagelige lavfrekvente lyde forårsaget af forhindringer i indløbet inden i installationen. Styring og aflæsning af driftsdata sker via MODBUS RTU. RadiCal ventilatoren med det sneglehus-formede hus fås som plug&play-løsninger i størrelse Ø190 med forskellige output niveauer op til 170 W.

RadiCal scroll til boliger